.st0{fill:#FFFFFF;}

Waar komen zonnekindpoppen vandaan? 

 December 29, 2018

By  Inge

Zonnekindpoppen vinden hun oorsprong in de antroposofie. Ze worden daarom soms ook antroposofische pop, steinerpop of waldorfpop genoemd.

De oprichter van de eerste vrijeschool, Rudolf Steiner, gaf ouders aanwijzingen met betrekking tot het maken van een pop voor hun kind. Hij had allerlei argumenten waarom de poppen juist op deze manier gemaakt worden.

Hij gaf onder andere aan dat het gebruik van natuurlijke materialen heel belangrijk is voor speelgoed van jonge kinderen omdat zij daarmee hun tastzintuig het beste kunnen ontwikkelen.

In eerste instantie maakten vooral de ouders zelf de poppen, en vaak van restmateriaal of oude kleren. Later namen poppenmaaksters deze taak over.

Ondertussen is er prachtig materiaal voorhanden zodat de poppen er niet alleen mooi uit zien, maar ook stevig zijn om mee te spelen. En hoewel de uitgangspunten voor het maken van deze poppen steeds hetzelfde zijn, heeft elke poppenmaakster haar eigen stijl. En omdat het maken van zonnekindpoppen handwerk is, zijn geen twee poppen hetzelfde.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>