.st0{fill:#FFFFFF;}

Een kijkje in de keuken van een poppenmaakster 

 December 29, 2018

By  Inge

Als een klant een pop bestelt, dan is dat het begin van een heel proces. Vandaag wil ik je meenemen in een heel klein stukje van dat proces. De pop die ik aan het maken ben, mag bruine haren krijgen. Maar wat voor haren precies? En welke kleur komt het best overeen met de wensen die de klant heeft?

In zo’n geval zeggen foto’s 100x meer dan wat ik met woorden uit kan leggen. Daarom pak ik de pop, de verschillende soorten en kleuren wol en mijn camera. Het gevolg is een serie foto’s waarbij de verschillen goed zichtbaar worden.

Op 6 verschillende foto’s zie je door de verschillende wolkeuzes uiteindelijk 6 verschillende poppen. Of… eigenlijk is het natuurlijk steeds dezelfde pop, maar toch verandert ze behoorlijk door alleen een ander wolletje op haar hoofd te leggen.

Met deze foto’s is ook goed te zien wat het verschil in kleur ook kan doen met de uitstraling van een pop. Gewoonlijk adviseer ik om voor de pop dezelfde kleuren te kiezen als de eigen kleuren van het kind voor wie de pop zal zijn. Maar je zou ook op een andere manier kunnen beslissen. Namelijk door naar je kind en zijn of haar uitstraling te kijken en dan vervolgens te kijken welke kleurkeuze daar het beste bij past. Soms kan dat afwijken van de werkelijke kleur.

Als je uit de foto’s zou mogen kiezen, welke wolsoort en welke kleur haar zou jij dan kiezen voor deze pop?

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>