.st0{fill:#FFFFFF;}

Een tweeling als poppen in de zonnekindpoppen stijl 

 December 29, 2018

By  Inge

Gisteren en eergisteren sneeuwde het. Maar vandaag schijnt de zon. De temperatuur is weer hoger en de sneeuw smelt. Het is heerlijk weer om buiten te zijn.

Ondertussen ligt er een pop te wachten op tafel. Ik wil haar graag vandaag maken. Zodat ze verstuurd kan worden. Deze pop maak ik in opdracht van een klant. Ze is blond. En ze heeft vlechten. Net als haar tweelingzus. Ze krijgen alleen allebei een verschillende jurk en een andere kleur schoenen. Verder zien ze er hetzelfde uit. Het zijn tweeling poppen.

Met dit mooie weer moet ik me ertoe zetten om te gaan zitten werken. Het is de laatste tijd veel grijs geweest. En niet zo lekker warm. Ik wil vandaag niets liever dan buiten zijn. We hebben vanmorgen al een lange wandeling gemaakt. En vanmiddag zijn we naar de speeltuin geweest.

Nu is het tijd om weer aan het werk te gaan. Een identieke tweeling maken lukt niet. Dat gaat niet omdat het poppen maken handwerk is. Ze zijn dus altijd een klein beetje verschillend. Maar deze poppen lijken wel heel erg op elkaar. Ze dragen wel verschillende kleren. Ze hebben allebei een jurkje, maar van iets verschillende stoffen.

Ondertussen zijn de poppen onderweg naar Amerika. Naar de meisjes voor wie ze zijn.

En ze hebben nog iets bijzonders mee gekregen. Ze hebben ook allebei vleugels. Net als een engel. Alleen kunnen de vleugels van deze poppen aan en uit.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>