.st0{fill:#FFFFFF;}

Poppen maken is een leuke hobby en werkt aanstekelijk 

 December 28, 2018

By  Inge

Het poppen maken heeft de dagelijkse gang van zaken hier in huis weer overgenomen. Zoals ik al meldde ben ik weer aan een nieuwe pop begonnen. En mijn dochtertje wil dan niets liever dan óók een pop maken.

Zo had ze gisteren zelf een restje stof uitgekozen en dat moest een pop worden. En omdat het een meisjespopje werd, moest ze lange wapperende haren krijgen.

De kleuren, de plaats en de vorm van de ogen, de mond en de haren heeft ze allemaal zelf mee bedacht. En de pop moest ook een neus hebben, met neusgaten.

De kleurcombinatie is uiteindelijk een tikje excentriek geworden. En haar enthousiasme was enorm toe het popje eenmaal af was.

Het is al tijden zo (ze is nu bijna 4) dat ze ofwel zelf een popje gaat maken of dat ze mij wil meehelpen als ik met een pop bezig ben.
Ze wil dan haar eigen naaimachine voor zich hebben (mijn naaikoffer) en toen ze nog wat kleiner was maakte ze er zelf het geluid bij (naaienaaienaaienaaaaai). Het is elke keer weer geweldig om te zien.

Mogen we jou ook aansteken met het poppenmaak virus? Meld je dan aan voor de cursus en doe gezellig met ons mee!

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>