.st0{fill:#FFFFFF;}

Stoere kleertjes voor een stoere meisjespop 

 December 28, 2018

By  Inge

De pop waar ik pas mee verder ging is bijna aangekleed. Eerder liet ik al de stofjes voor de kleertjes zien.

Het was even puzzelen, want deze pop mocht stoere kleertjes krijgen. En daarvoor moest ik een nieuw patroon maken. Een patroon van een tuinbroek met korte pijpen.

Verder had ik een ruitjesstofje gekozen voor het blousje eronder, maar toen ik het ruitje wilde gaan knippen zoals ik van plan was, kwam ik tot de ontdekking dat ik dat er toch niet zo leuk uit vond zien. Hoe kon ik dat nou toch oplossen? Want het stofje paste verder perfect bij de andere dingen die ik gekozen had en het sloot helemaal aan bij de wensen van de ouders die me vroegen om deze pop.

Na een beetje uitproberen met het vouwen van de stof, en het over de pop heen hangen, besloot ik de stof schuin te knippen. Zo werd het ruitje wat speelser.

Zoals je op de foto hieronder ziet moet ik nog één schoen maken. En dan wil ik nog even kijken wat het mooist is voor haar haar. Eén vlecht, of misschien toch twee?

Hier zie je haar zoals ze nu is. De foto is niet mooi aangekleed, ze zit op mijn werktafel en daar lag toevallig net een rolletje vinyl op. Ik hoop dat je daar doorheen kunt kijken :-)

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>