.st0{fill:#FFFFFF;}

Wil jij ook een stressmannetje kopen? 

 December 28, 2018

By  Inge

Zoals ik eerder al schreef kreeg ik pas geleden de vraag of ik het Belgische stressmannetje wilde maken. Iemand wilde er dolgraag een kopen als kado, om zo het begeerde stressmannetje te kunnen geven als geschenk.

Ik moest eerst op onderzoek uit, want het stressmannetje kende ik helemaal niet. Maar Google wist raad en YouTube vulde aan. Het bleek een pop te zijn met heel andere kenmerken en maten dan de zonnekindpoppen die ik meestal maak, maar ik zag wel de mogelijkheid om een en ander zo aan te passen dat het uiteindelijke resultaat heel aardig in de buurt kon komen van het origineel.

Het standaard patroon moest ik behoorlijk aanpassen en ook voor het maken van de kleren was enig puzzelwerk nodig. Maar het is me gelukt en ik ben best trots op het eindresultaat. De opdrachtgever is ook tevreden en dat is eigenlijk nog het aller belangrijkst.

Hieronder zie je mijn versie van dit populaire mannetje in een video:

Ik vond het een erg leuke opdracht en ik ben net als veel Belgen hierdoor van dit mannetje gaan houden.

En omdat het weer een heel aantal nieuwe technieken laat zien ten opzichte van de andere poppen die ik in de cursus behandel, heb ik besloten de werkbeschrijving en het patroon voor deze pop op te nemen in de cursus. Wil je daar meer over lezen, ga dan naar de Cursus-pagina op deze website.

Uit de vele reacties die ik via de mail ontvang naar aanleiding van deze opdracht blijkt dat er veel mensen zijn die graag een pop van het stressmannetje in bezit willen krijgen. Geldt dat ook voor jou?

Let dan op: Deze pop van het stressmannetje wordt door mij persoonlijk met de hand gemaakt van hoogwaardige materialen. Alleen al de materialen kosten enkele tientallen euro’s en er zitten vele uren arbeid in. Net als iedere andere ondernemer moet ook ik BTW afdragen (en dus rekenen) over de producten die ik maak. Ik reken lang niet al mijn uren om je tegemoet te komen en om de prijs redelijk te kunnen houden. Desondanks betekent dit alles dat er een ander prijskaartje aan hangt dan bij zomaar een popje uit de winkel.

Wil je toch graag een stressmannetje kopen? Ga dan naar de winkelpagina of neem contact met me opnemen over de mogelijkheden.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>