Over mij

Het ontstaan van Kleine Katrijne

Tijdens mijn opleiding aan de Pabo om vrijeschool juf te worden kwam ik in contact met heel ander speelgoed dan ik tot dan toe kende. Een van de opdrachten was om een zonnekindpop te maken. Vanaf dat moment hebben de zonnekindpoppen een speciaal plekje in mijn hart. En ik wist dat het niet bij die ene pop zou blijven…

Jaren later ging ik weer poppen maken. In eerste instantie als hobby (voor mezelf) en als speelgoed (voor mijn dochtertje). Wat later ook voor de verkoop. Mijn poppenatelier noemde ik Kleine Katrijne.

Naar het kinderversje:

Kleine Katrijne

zat op het groene gras,

en lepelde uit een schoteltje

waar zoete pap in was.

Toen kwam een dikke spin

en viel er midden in.

Dit is mijn passie…

Het is mijn passie om mooie dingen te maken van natuurlijke materialen van hoogwaardige kwaliteit die bovendien zoveel mogelijk ecologisch verantwoord zijn.

Ik geniet ervan om mijn creativiteit en inspiratie de vrije loop te laten en het over te laten aan het moment wat er onder mijn handen wil ontstaan. Ik werk daarom ook met mijn eigen ontwerpen. Ik houd ervan om mijn creativiteit helemaal de ruimte geven en mijn ervaring is dat dat de mooiste producten oplevert.

De ecologische materialen die ik gebruik vul ik aan met restmateriaal wat ik uit andere ateliers hier in de omgeving overneem. En wanneer ik daarmee niet kan vormgeven wat ik wens, ga ik op zoek naar aanvullend materiaal.

Over mij

Mijn naam is Inge Schuurmans, 46 jaar, moeder en ik heb werkervaring als boekhouder, clown, kleuterjuf en nog veel meer. Ik lees graag, ik hou ervan om een boswandeling te maken en ik doe wedstrijdjes wie het hoogste kan schommelen met mijn dochter.

Al van jongs af aan heb ik een passie voor textiele vormgeving en in mijn tienerjaren wilde ik niets liever dan mode ontwerpster worden. Het leven bracht me iets anders.

Toen ik zonnekindpoppen leerde maken tijdens mijn opleiding aan de Pabo ontdekte ik dat er een enorme wijsheid schuilt in de manier waarop ze zijn vormgegeven en in de keuze van het materiaal. Ik besloot mijn kennis en vaardigheden op het gebied van handwerken te gebruiken voor het aanpassen van de traditionele zonnekindpop aan de moderne tijd. Ik zocht naar de beste technieken en de mooiste patronen en ik bedacht en ontwierp er uiteindelijk ook zelf nog bij.

Op deze website kun je mijn werk bekijken en op het blog schrijf ik over wat ik doe en wat me bezig houdt op het gebied van poppen maken, poppenspel en aanverwante zaken. Kijk rustig rond, en als je een vraag hebt of als je de wens hebt dat ik iets voor je in opdracht maak, neem dan contact op met me. Dat gaat het eenvoudigst via een privé bericht op de facebookpagina van het atelier.

Wil je op de hoogte blijven van wat ik maak? Like en volg dan de Facebook pagina waarvan je in de rechterkolom de link vindt.

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>