.st0{fill:#FFFFFF;}

2 Opdrachten voor een jongenspop na elkaar 

 December 29, 2018

By  Inge

De meeste opdrachten die ik krijg zijn voor meisjespoppen. Met lange haren, lieve jurkjes en soms zelfs ballerina’s of strikken in het haar. Maar op het moment is het iets heel anders wat de klok slaat. Ik heb nu twee opdrachten na elkaar waarbij ik een pop voor een jongen mag maken. Bij beide opdrachten wordt de pop zo, dat hij zoveel als kan op de nieuwe eigenaar gaat lijken. Leuk, want hoewel elke pop toch wel uniek wordt, dragen de verschillende uiterlijke kenmerken van de jongens in kwestie zeker bij aan het ontstaan van heel verschillende poppen.

De jongen die ik eerder maakte, was blank met een wilde bos rode haren. De pop waar ik nu aan werk heeft een klein beetje een getinte huid. En deze pop heeft bruine haren en bruine ogen.

Het lijf is al helemaal genaaid en de pop heeft als een onderbroekje aan. Nu is het tijd om met de kleren aan de slag te gaan.

Als ik later verder ben met de pop zal ik nog een foto plaatsen. Want hoewel hij er al wel helemaal uitziet als een pop, is het nog niet te zien dat het een jongetje is en wat voor kleertjes hij krijgt is nu nog een groot raadsel…

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>