.st0{fill:#FFFFFF;}

Bij een kabouterfeest horen kabouters in alle soorten en maten 

 December 28, 2018

By  Inge

Als je een kabouterfeest wilt geven, dan hoort daar natuurlijk de passende aankleding bij. Kabouters op tafel, kaboutermutsen voor alle kinderen en lekkernijen in de vorm van dingen die bij kabouters passen.

Je kunt hierbij je fantasie de vrije loop laten gaan. Ben je even inspiratieloos? Ga dan eens een paar uurtjes het bos in en kijk wat je allemaal om je heen ziet: bomen, blaadjes, paddestoelen, kleine bosdieren, het zijn allemaal dingen die je kunt gebruiken voor de aankleding van je kabouterfeest.

Als je ervoor kiest om kleine kabouters te maken, dan kun je die mooi wegzetten op tafel tijdens het feestgebeuren. En als alle kinderen lekker wat gegeten en gedronken hebben, kun je er een toneelstukje mee opvoeren.

Je kunt hiervoor een bestaand verhaal kiezen uit een kabouterboek, of je verzint er zelf een. Kies een lage tafel die niet al te klein is, of twee krukken met daarover een plank. Leg daar een mooie donkere lap over en kleed hem wat aan met paddenstoelen, blaadjes en andere dingen die bij je gekozen verhaal passen.

De kinderen kunnen dan als publiek plaats nemen op de grond, terwijl je zelf aan de andere kant van de tafel zit en de kabouters het verhaal laat uitspelen.

Het werkt hiervoor het fijnst als je met z’n tweeën bent, zodat één iemand kan voorlezen of vertellen en de ander met de popjes kan bewegen.

Zo heb je een écht toneelstuk voor de kinderen zonder de hele poespas met het op-en-neren naar het theater of de dure kosten van het inhuren van iemand die dat voor je doet. Door het in huiselijke kring te houden ontstaat er een knusse sfeer.

En het lijkt allemaal eenvoudig (en dat is het ook), maar je zult zien dat zo’n toneelstuk voor de kinderen een heel bijzondere ervaring is. Kies voor de juiste kleuren voor de aankleding, doe de gordijnen dicht als de uitvoering begint en creëer sfeerverlichting.

En na het stilzitten en kijken is het natuurlijk tijd voor leuke kabouterspelletjes. Kies leuke oudhollandse spelen en maak er een kaboutervariatie op om je kabouterfeest helemaal af te maken.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>