.st0{fill:#FFFFFF;}

Blouse knippen van dunne katoen voor een zomerblousje 

 December 29, 2018

By  Inge

Buiten is het herfst. Binnen is het lekker warm. Als ik ‘s ochtends uit het raam kijk is het zo mistig dat ik het eind van de straat niet eens kan zien. Het wordt zichtbaar kouder. De winter staat voor deur.

Een mooie dag voor een boswandeling, maar ook om mezelf terug te trekken in mijn atelier en verder te gaan met de kleren voor de pop die ik pas heb gemaakt. De pop is klaar, maar ze heeft alleen nog maar een onderbroekje aan. Het is tijd om daar verandering in te brengen.

Ik wil haar graag een jurkje geven, met een blouse eronder. En omdat pop naar een warm land zal vertrekken, mag de blouse best van een dun stofje en met korte mouwtjes zijn.

Als patroon neem ik als basis het patroon van het shirt uit de cursus. Daar knip ik een kraag bij, want ik wil geen shirt maken maar een echte blouse. Ik strijk de stof glad. Leg het patroon op de stof. Daarbij let ik er natuurlijk op dat ik de patronen zo op stof leg dat ze in de lengte de richting van de draad van de stof volgen. En ik ga de blouse knippen. Hieronder zie je de verschillende delen.

De delen voor de kraag knip ik dubbel, zodat ik ze tegen elkaar kan naaien en links kan draaien. Zoals je ook met een echte kraag doet. En natuurlijk knip ik er ook een halsbeleg bij. Daarmee kan ik de blouse netter afwerken. Maar buiten dat geeft het ook wat meer stevigheid, want de stof voor deze blouse is erg dun. De mouwen heb ik kort geknipt. Dat past goed bij het mooie weer waar de pop heen gaat.

Zo, dat ligt klaar voor de volgende stap…

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>