.st0{fill:#FFFFFF;}

De kenmerkende Fellaini stoppelbaard komt ook op de pop 

 December 29, 2018

By  Inge

Vandaag heb ik het gezicht van Fellaini verder geborduurd. Hij heeft nu ogen, een mond én een stoppelbaard. Kortom, hij begint al een beetje op Fellaini te lijken nu.

De eerste stap na de wenkbrauwen waren natuurlijk de ogen en de mond.

Dat zag er al een stuk beter uit dan met spelden, maar hij lijkt zo natuurlijk nog niet op Fellaini, en dat is wel de bedoeling.

Toen begon ik met het borduren van de stoppelbaard. Héél even heb ik gedacht om het met textielverf te doen, maar ik wist bijna zeker dat de stoppels daarmee te groot zouden worden en dat wordt nu eenmaal niet mooi. Toch maar de uitgebreide manier dus… met naald en draad.

Toen ik eenmaal de hele stoppelbaard zo gemaakt had, kon ik niet anders dan de conclusie trekken dat het mooier zou zijn als ik de pop 2x zoveel stoppels zou geven, dus hup, weer aan de slag.

Compleet met een klein lijntje voor de snor is het resultaat nu eindelijk goed gelukt. Nu is het tijd om met zijn haren verder te gaan.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>