.st0{fill:#FFFFFF;}

De leukste clown van de hele wereld 

 December 29, 2018

By  Inge

Als kind vond ik een clown altijd erg leuk, maar hij moest wel op veilige afstand blijven. Want buiten dat ik ze leuk vond, vond ik het ook altijd druktemakers. Een beetje té druk naar mijn zin dus ;)

Veel later leerde ik dat er allerlei soorten clowns zijn. En dat er zelfs opleidingen zijn om een goede clown te kunnen worden. De clowns die werken voor bijvoorbeeld cliniclowns zijn dan ook clowns van een heel andere orde dan de meeste clowns die je op verjaardagsfeestjes tegen kunt komen.

Clowns zijn er dus in alle soorten en maten. En omdat ik ze hoe dan oom leuk vind, besloot ik om er ook zelf een te maken.

Met de techniek van de zonnekindpop als uitgangspunt maakte ik eerst een gewone pop. Voor het hoofd bracht ik wel een aantal details aan, al bij het maken van het hoofd. Dat leek me beter om de clown ook echt de gezichtsexpressie van een clown te kunnen geven. Hij kreeg dus een neus, lippen en een kin.

Toen ik net begonnen was aan deze pop dacht ik trouwens nog dat het een meisjesclown zou worden. Maar gaandeweg veranderde de plannen en het werd zowaar een jongen.

Een oma uit Duitsland bestelde deze lieve clown voor een van haar kleinzoons, als speelkameraadje. Zo had de clown al een thuis voordat hij goed en wel af was. Het is altijd erg leuk om te merken dat een pop die spontaan onder mijn handen ontstaat ook bij andere mensen zo geliefd is.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>