.st0{fill:#FFFFFF;}

De patronen zijn te combineren met je eigen ideeën 

 December 28, 2018

By  Inge

Eén van de handwerksters die een popje maakte met behulp van het gratis patroon van Kleine Katrijne heeft het patroon gecombineerd met haar eigen ideeën. Ze heeft bovendien stoffen gebruikt voor het maken van het popje die ze gewoon in huis had en er op die manier het beste van gemaakt. Daarnaast heeft ze de vulling naar eigen inzicht gedeeltelijk verandert. Zo is er een heel eigen popje ontstaan.

Deze vrouw was nog onervaren met het maken van poppen en heeft er bovendien dus een heel eigen versie van bedacht. Ik vind het altijd erg leuk om te zien hoe iedereen zo zijn (of beter gezegd haar) eigen pop maakt.

Ze heeft een wat dikkere stof gebruikt voor het lijfje wat het lastiger maakt om de vormen goed te laten uitkomen. En, zo vertelde ze, ook voor het hoofd had ze een andere stof dan huidtricot.

En ook dit popje is met liefde ontvangen en het favoriete item in huis geworden. Het lijkt er dan ook op dat deze moeder nog wel meer poppen zal gaan maken :-)

Je zou denken dat het patroon steeds ongeveer een zelfde popje als eindresultaat oplevert, maar dat is dus helemaal niet waar. Er zijn heel wat naaisters die hun creativiteit en eigen inspiratie de ruimte geven en een heel eigen versie bedenken op het patroon.

P.S. Dit artikel gaat om het patroon van het knuffelpopje van de foto. Dit patroon is onderdeel van de cursus poppen maken.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>