.st0{fill:#FFFFFF;}

Een grote pop voor een klein meisje 

 December 29, 2018

By  Inge

Toen ik moeder werd wist ik al dat ik de mooiste pop van de wereld voor mijn dochtertje wilde maken. Dus ik begon aan een zoektocht naar het ideale poppenpatroon, de beste technieken en de mooiste stoffen.

Ik maakte een heleboel verschillende poppen, allemaal in de zonnekindpoppen stijl, want dat was wat ik het allermooist vond. Poppen voor vrienden, voor vreemden, voor mensen over de hele wereld.

Het duurde een poos voordat ik zover was dat ik mijn eigen patronen ging ontwerpen, om zo de poppen te maken die in mijn ogen het beste aansluiten bij hoe kinderen spelen.

Met mijn perfectionisme heb ik heel wat patronen uitgeprobeerd en heel wat materialen verspild. Maar met het uiteindelijk resultaat ben ik blij :-)

Toen ik ook poppen ging maken voor andere mensen, kreeg ik soms ook vragen die ik zelf niet was tegen gekomen. Zo was de pop op de foto voor een jong meisje. De ouders wilden graag een grote pop, van 40 cm. De lange losse haren die ik meestal maak bij deze poppen zijn prachtig, maar voor die leeftijd nog niet zo heel geschikt.

De ouders van Aafke, want zo heette de poppenmoeder is spé, vroegen me daarom of er een oplossing voor was. Zodat ze wel zo’n grote pop konden geven, maar met haren die nu écht vast waren. En die dan los konden als Aafke wat groter zou zijn. Daar heb ik natuurlijk een oplossing voor gezocht. En gevonden. In een ander artikel leg ik je hoe hoe ik dat deed.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>