.st0{fill:#FFFFFF;}

Een jongenspop met blonde plukken in zijn haar 

 December 29, 2018

By  Inge

Soms, heel soms krijg ik de vraag van iemand om een jongenspop te maken. Voor een jongen. In plaats van een meisjespop voor een meisje. Zo gebeurde het ook een paar weken geleden. Nu was er met deze jongen iets bijzonders en zijn moeder, die informeerde naar de pop, wilde dag bijzondere graag terug zien in de pop. Niks heel geks overigens, maar een beetje toch ook weer wel.

De jongen voor wie de pop werd heeft namelijk blonde plukken in zijn haar. Waarschijnlijk gewoon van de zon, maar het ziet er een beetje uit als coupe soleil. En nu wilde de moeder weten of ik dat zo kon namaken.

Ik besloot het te gaan proberen en testte het eerst uit met een paar andere kleuren, om te zien of twee kleuren wol in één poppen”pruik” zelfs maar wilde lukken en er ook nog mooi uit zou zien.

Toen bleek dat dat ging en ook nog het gewenste effect kon geven (mits juist gedaan), moest ik nog op zoek naar wol in de kleuren van het haar van de jongen. Na wat overleg met de leverancier, het bestellen en bekijken van verschillende wol stalen en overleg met de klant bestelde ik de wol en ging ik aan de slag.

Het bleek een extra tijdrovende klus waarbij ik me regelmatig afvroeg waaraan ik begonnen was, omdat het lastig te zien was waar ik welke kleur moest haken. Toch is het eindresultaat goed gelukt en de klant was dolenthousiast toen ze de foto’s zag.

“Het is precies zijn haar!” was haar reactie.

En dat was natuurlijk ook de bedoeling. Leuk dat het gelukt is.

De foto is wat onscherp waardoor je het niet heel goed kunt zien, maar het haar is zo gemaakt dat de onderlaag bruin is en bij de bovenlaag is het deels bruin en deels blond, zodat het net is alsof de pop bruin haar heeft met blonde plukken bovenop zijn hoofd. Precies zoals ik het bij de jongen op de foto zag.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>