.st0{fill:#FFFFFF;}

Een lieve lijs van 40 cm in blauw met roze 

 June 3, 2019

By  Inge

Het is op het moment weer druk in het atelier. Elke dag ben ik aan het werk en de laatste pop die ik maakte was een lijs van 40 cm. Ze kreeg grijsblauwe ogen, lichtbruin haar van speciale haartjeswol en ik maakte een donkerblauwe jurk voor haar met een lichtroze strik erom.

Op de foto bovenaan dit artikel is ze nog niet helemaal klaar, haar jurk is nog strikloos en ook haar gehaakte schoentjes (roze natuurlijk) heeft ze nog niet aan. Toch is ze al wel heel ver. Het is een complete pop met een klein neusje, een geborduurd gezicht, gehaakte haartjes en rood op de wangen.

De laatste tijd heb ik weer meer zin om traditionele poppen te maken en bijzonder genoeg heb ik nu ook een paar opdrachten gekregen voor zulke poppen. Ik kan er altijd erg van genieten als mijn wensen en die van mijn klanten zo mooi op elkaar aansluiten.

Binnenkort zal ik nog een foto plaatsen van deze pop als ze helemaal af is, en één van haar schoentjes.

Ondertussen ben ik alweer aan het werk aan een andere pop en daar zal ik binnenkort ook wat over schrijven. Deze pop is echt helemaal traditioneel en heeft ook geen neusje.

En als die pop verstuurd is, dan ga ik daarna nog een stapje terug in de tijd. Want ik wil graag onderzoeken hoe de poppen er waarschijnlijk uit gezien hebben in de tijd dat de mooie huidstof van tegenwoordig er nog niet was. Dus met een geweven stof als huidstof in plaats van een gebreide stof.

ben je benieuwd hoe dat eruit zal gaan zien? Houd dan de website en/of mijn facebook pagina in de gaten :)

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>