.st0{fill:#FFFFFF;}

Een overgooier voor pop 

 January 31, 2021

By  Inge

De babypop die ik aan het maken ben krijgt natuurlijk ook een setje kleren mee naar huis. De klant koos voor een combinatie van groen in verschillende tinten. Ton sut ton zoals dat zo mooi genoemd wordt. De legging en het shirt krijgen dezelfde kleur, de overgooier een iets donkerdere kleur en de slofjes worden gemaakt van een combinatie van beiden.

Het doet me denken aan den lente, aan de blaadjes van de narcissen en de krokussen die zich voorzichtig boven de grond laten zien. Het groen van de kleertjes combineert heel mooi bij de lichtgroene ogen van deze kleine baby.

Op de foto zie je de overgooier, die geknipt en genaaid is. Nu moet ik hem nog keren en plat stikken en dan kan het klittenband eraan voor de sluiting op de schouders.

Nog heel even en dan is pop klaar en mag ze naar huis. Het huis van deze pop staat in België. Dus ze heeft nog een kleine reis voor de boeg. Ze vindt daar vast en zeker een heel fijn bedje om te slapen en iemand om haar vast te houden en te knuffelen. En dat komt goed uit, want dat is precies wat poppenbaby’s verdienen.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>