.st0{fill:#FFFFFF;}

Een Pippi Langkous pop met een gedetailleerd gezicht 

 July 19, 2021

By  Inge

Het is toch wonderlijk hoe dingen gaan. Precies op het moment dat ik weer aan de slag wilde, kreeg ik van 3 kanten tegelijk de vraag of ik een pop wilde maken. Alsof iemand mijn wens hoorde en op wonderlijke manier in vervulling liet gaan.

De pop die ik in gedachten had, als sier voor op de piano, mag daarom nog even wachten. Dan kan ik in de tussentijd bedenken hoe ze er precies uit mag gaan zien.

De eerste van deze drie poppen die ik ga maken is een Pippi Langkous pop van 30 cm. Pippi mag een gedetailleerd gezichtje krijgen, met een neus, lippen en een kin. Op de foto zie je hoe dat er vanaf de zijkant uit ziet.

Tijdens het werken aan deze Pippi Langkous pop bleek “ineens” de vulwol op. Nou ja, niet echt ineens, want ik bestel die per kg of 2 kg en daar kun je best wat poppen mee maken. Maar het was wel tijd voor nieuwe bestelling. Ik bestelde de vulwol bij Meaningful Crafts, een samenwerking van MeerVilt en De Witte Engel. Nu de wol binnen is, kan ik verder met de pop en daarna de kleertjes.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>