.st0{fill:#FFFFFF;}

Een pop bijna zo klein als Duimelijntje 

 December 29, 2018

By  Inge

Toen ik klein was, was het een van mijn favoriete sprookjes: Duimelijntje. Het meisje in dat sprookje is zo klein als een duim. Op dit moment ben ik een zonnekindpopje aan het maken dat net iets groter is, namelijk zo groot als mijn hand.

Tijdens het maken van dit popje dacht ik terug aan mijn grote sprookjesboek van vroeger. Met de mooie platen erin. Het boek heb ik niet meer, maar ik kan me de afbeelding van Duimelijntje nog goed herinneren. Ze had een groen topje aan en een rokje wat gemaakt was van van roze bloemblaadjes.

Vanmiddag regende het en dan vind ik het ideaal weer om me eens lekker terug te trekken in het atelier om aan een nieuwe pop te gaan werken. Al een hele tijd wilde ik een heel klein popje te maken, wat verder wel ongeveer dezelfde karakteristieken heeft als een grote. En nu is ze al een aardig eindje op weg :-)

Duimelijntje had lange blonde haren, maar dit kleine meisje krijgt donkere haren, helemaal passend bij haar huidskleur. Ze wordt dus toch wel heel anders. Maar het wordt hoe dan ook een lief klein mini zonnekindpopje. Aan de bol garen kun je zien hoe klein ze eigenlijk is.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>