.st0{fill:#FFFFFF;}

Een pop met de looks van Alicia Keys ;-) 

 December 28, 2018

By  Inge

Vandaag ben ik aan een nieuwe pop begonnen. Het wordt een lijs van 30 cm die aan en uitgekleed kan worden. En ik vind het zo’n leuke opdracht! Het klinkt misschien maf hoor, maar dat is omdat deze pop eens een andere huidskleur mag hebben. Een tintje donkerder dan eigenlijk alle opdrachten die ik krijg. Net zoals Alicia Keys :-)

Op deze manier krijgt het popje meteen zo een enorm ander uiterlijk. Ik word daar helemaal blij van :-)

Ik heb al heel wat uurtjes gewerkt aan deze kleine poppendame en ze begint al echt op een popje te lijken. Eerst de stof geknipt, toen de armen en benen genaaid en gevuld. Daarna heb ik alles aan het lijf genaaid. Ondertussen is het hoofd ook zover af dat het op de foto kan.

Er moet nog wel een hoop gebeuren hoor, want haar hoofd is nog niet afgewerkt (zelfs niet dichtgenaaid aan de bovenkant) en het zit ook nog niet aan het lijf vast.

Maar ik vind het altijd superleuk als een pop zover is, want dan kan ik alvast een beetje vooruit kijken naar hoe ze wordt. Ik steek dan het hoofd met de nek zo goed en kwaad als lukt in de romp en drapeer het haar erover. Dan krijg je al meteen een beeld.

Zoals op de foto.

Het lijkt zo al heel wat hè. Ik zal de komende dagen proberen steeds tussendoor te updaten op de website.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>