.st0{fill:#FFFFFF;}

Een poppenhoofd maken, stap voor stap uitgelegd 

 December 28, 2018

By  Inge

Na de nodige uren werk en de nodige overdenkingen over hoe ik alles het beste kan weergeven is het bijna zover: het eerste cursusboek is bijna klaar! Met een complete uitleg voor het maken van een mooi poppenhoofd, het leuk patroon voor een net-even-anders lijfje en twee verschillende variaties om je een idee te geven wat er nog meer mogelijk is met dit patroon.

Het is een e-book waarin je leert hoe je een lieve knuffelpop kunt maken met een vast pakje. En alle stappen leg ik aan de hand van duidelijke foto’s uit. Zo kun je toch een pop maken, ook als het voor de allereerste keer is!

Ook hoe je het hoofd van een zonnekindpop maakt, leg ik er helemaal in uit.

Ik gebruik hiervoor een iets andere manier dan ik zelf geleerd heb. Gewoon omdat ik die gemakkelijker vind werken. Da’s voor jou ook handig natuurlijk :-)

Om het hoofd echt mooi te krijgen zijn er best wel een paar dingen waar je op moet letten. De lijnen die je maakt met het speciale afbindgaren (wat heel sterk moet zijn), moeten het hoofd in de juiste verhoudingen verdelen.

En voor verschillende poppen kun je kiezen voor verschillende verhoudingen van de delen van het poppenhoofd, omdat je de pop een andere uitstraling wilt geven bijvoorbeeld.

En als dan het hoofd helemaal gevormd is, wil je natuurlijk ook de ogen en de mond mooi erop borduren… het komt allemaal aan bod!
Hiernaast zie je al een klein voorproefje.

Zo, en dan ga ik nu gauw verder met het boek, want volgens mij zijn er al een paar handwerksters wiens handen jeuken om dit lieve popje te gaan maken…

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>