.st0{fill:#FFFFFF;}

Een poppenjurkje breien, doe je dat zelf of laat je het iemand anders doen? 

 December 29, 2018

By  Inge

Bij poppenkinderen horen poppenkleertjes zodat de pop aan- en uitgekleed kan worden. Want dat is een heel belangrijk onderdeel van het spelen. Zelf naai ik de kleertjes altijd, maar het meest traditioneel is waarschijnlijk om de kleertjes voor je zonnekindpop te breien. Helaas kan ik beter uit de voeten met de naaimachine dan met een paar breinaalden, en daardoor ben ik er in al die jaren nog niet één keer aan toe gekomen om zelfs maar een poppenjurkje te breien. Laat staan een hele garderobe, met allerlei verschillende kleertjes.

Nu wil het toeval dat ik pasgeleden een berichtje kreeg van Zwaan en Rilana, twee dames die nou juist heel goed zijn in datgene wat niet mijn sterkste kant is: namelijk poppenkleertjes breien. En ze breien ze niet alleen voor hun eigen poppen, maar voor (misschien wel) alle poppen van de hele wereld. Dus ben je net als ik, en wil je wel graag een poppenjurkje breien, maar komt het er niet van? Of misschien zie je het niet eens zitten om eraan te beginnen, maar wil je wel gebreide kleertjes voor de pop van de poppenmoeder of vader die bij je in huis woont? Neem dan eens een kijkje op de facebookpagina van Zwaan en Rilana. Hij heet “Zonnekindpop kleding setjes”.

Het jurkje op de foto hierboven is door hen gemaakt en ze maken heel veel verschillende soorten poppenkleertjes in zo’n beetje alle kleuren van de regenboog. Dus er is vast iets bij wat je leuk vindt.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>