.st0{fill:#FFFFFF;}

Een poppentas, zomaar een idee 

 December 28, 2018

By  Inge

Gisteren ochtend was ik vroeg wakker. En al snel kwam er een idee in me op. Een idee voor een nieuwe pop. Of beter gezegd: een poppentas.
Ik ben direct uit bed gegaan, heb papier, potlood en lineaal genomen en ik ben aan het tekenen gegaan.
Wat later heb ik een rondje door het huis gemaakt om her en der wat stofjes vandaan te halen om zo alles te verzamelen wat ik nodig heb voor mijn nieuwe project.

De patroondelen op stof, knippen en… aan de slag dus.

Eerst ben ik begonnen met het hoofd. Een heel zacht hoofd, omdat het licht moet blijven. Ik heb daarom een speciale techniek gebruikt. Heel anders dan hoe ik normaal gesproken een poppenhoofd maak.
Vervolgens de ledematen en later weer het lijf.

Het is een leuk project geworden, waar ik ondertussen al twee dagen druk mee bezig ben. Maar al zeg ik het zelf, het resultaat is leuk. Een slungelige pop met een vrolijk gekleurd lijf en lange armen en benen.

Aan het lijf heb ik een klein rokje vastgenaaid. En in het lijf, op pop haar rug, zit een rits. Want deze pop is geen gewone pop, ze is een tas. Een poppentas. Nee, geen tas om een pop in te doen, maar een pop die zelf een tas is.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>