.st0{fill:#FFFFFF;}

Een rode boerenzakdoek wordt een blouse 

 December 29, 2018

By  Inge

Een poosje geleden maakte ik een zonnekindpop met een echt gezichtje. Héél leuk om te maken en het popje krijgt zo een heel ander uiterlijk dan zonder neus, mond en kin. Toen het popje eenmaal af was, had ze natuurlijk ook kleren nodig. Ik besloot een boerenzakdoek te vermaken tot blouse en de onderkant van een spijkerbroek van mijn dochtertje (die haar ondertussen te klein was) werd een rokje.

Ik vond het erg leuk om deze pop zo milieubewust en retro aan te kleden. Ik kan me nog vaag herinneren dat ik zelf als jong kind ook een blousje had van dit soort stof, dus het is nog jeugdsentiment ook ;) Hoewel ik niet weet of dat toen ook gemaakt was van een echte boerenzakdoek.

Deze pop zelf is trouwens (net als al mijn poppen) ook milieubewust gemaakt. De huidtricot is van biologische kwaliteit en ze is gevuld met wol van schapen die op een fijne manier gehouden worden.

Haar schoenen zijn gemaakt van een lekker dikke kwaliteit ecologische vilt en de strikjes in haar haar passen mooi bij het tuniekje.

Voor een speels effect heb ik een hartje op haar rok genaaid en natuurlijk heeft ze onder alles ook nog een onderbroekje aan.

Later heb ik haar haar nog in vlechten gedaan, omdat ik dat toch leuker vond staan. En zo was ze helemaal compleet.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>