.st0{fill:#FFFFFF;}

Een speciale wens vraagt erom gehoord te worden (klein zonnekindpopje) 

 April 3, 2019

By  Inge

Waar veel klanten meer dan tevreden zijn met de poppen zoals ik ze meestal maak, is er zo af en toe iemand die een speciale wens heeft en me de vraag stelt of ik daar wat mee kan. Deze keer was de wens om niet één maar 2 poppen te maken, en wel in een kleiner formaat dan gebruikelijk. Ik ben daarom nu twee zonnekindpopjes aan het maken van 20 cm groot. Of beter gezegd: klein.

Het is een beetje priegelen omdat alles wat kleiner is, maar verder is het proces van het poppen maken bij een kleiner zonnekindpopje niet anders dan bij een grotere pop. Ik heb er dan ook gewoon het patroon van de lijs uit de cursus poppen maken voor gebruikt, maar dan verkleind met behulp van de scanner van 30 cm naar 20 cm.

Ik had er met de hulp van de goede ideeën van een volger op Facebook al wat stofjes bijgezocht voor de kleren. Die zie je op deze foto. Maar het kan natuurlijk dat de klant voor wie de popjes worden toch iets anders wil en dat de stofjes daardoor nog veranderen. We zullen zien…

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>