.st0{fill:#FFFFFF;}

Een terugblik in de tijd 

 December 29, 2018

By  Inge

Het is ondertussen meer dan 7 jaar geleden dat ik begon als poppenmaakster. Niet zomaar als hobby, maar als werk. Dat deed ik niet zomaar. Ik had daarvoor een hele tijd allerlei poppen gemaakt. Die poppen waren allemaal voor mijn dochtertje en ze speelde er maar al te graag mee. Op de foto hierboven zie je bijvoorbeeld hoe een heleboel poppen tegelijk op de pot mochten om te plassen.

Omdat ik zag hoe leuk mijn dochtertje met de poppen speelde merkte ik dat ik graag wilde dat deze handgemaakte poppen meer bekendheid zouden krijgen. Zoveel bekendheid dat héél veel kinderen zo’n mooie pop zouden krijgen om mee te spelen en om mee te knuffelen.

Dat laatste is heel fijn met deze poppen, omdat ze van natuurlijke materialen gemaakt zijn. Deze poppen zijn gevuld met wol en daardoor zijn ze niet alleen lekker zacht, ze nemen ook de lichaamswarmte van het kind snel over, zodat ze lekker warm aanvoelen. En zeg nou zelf, een zachte warme pop is toch veel lekkerder om mee te knuffelen dan een harde pop die ook nog koud aanvoelt?

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>