.st0{fill:#FFFFFF;}

Een zonnekindpop als valentijnskado… 

 December 29, 2018

By  Inge

Als poppenmaakster kom ik soms bijzondere dingen tegen. Zo verwachtte ik toen ik net poppenmaakster werd dat al mijn poppen als speelgoed zouden dienen. Maar dat blijkt toch heel anders te lopen.

Sommige poppen komen bij een verzamelaarster terecht, of gewoon bij een ouder iemand die de poppen zó mooi vindt dat ze er een voor zichzelf hebben wil. Soms mist iemand een pop van vroeger en mag ik een pop maken die op de herinnering lijkt.

En een enkele keer gebeurt het dat een pop kado wordt gegeven aan een geliefde. Bij wijze van valentijnskado, of verjaardagskado, of gewoon als heel speciaal extraatje.

Nina was zo’n pop. En hoewel ik me bij het maken echt had ingebeeld dat er met haar gespeeld zou worden, was me wel duidelijk dat ze met veel liefde gekozen was als heel speciaal geschenk voor een heel speciaal iemand. En wat vind ik het dan mooi als ik daaraan dan met mijn werk een beetje mag meehelpen.

Misschien heb je mijn vorige artikel over Nina gelezen, toen was ik haar nog aan het maken. Ik had een heel ander stofje in gedachten voor haar jurkje. Maar toen ik eenmaal wat ging zoeken in tussen de stofjes die ik nog had liggen viel mijn oog op deze. En ja, zo’n roze-rood popje, ik snap wel dat het pas bij een liefdesgeschenk :)

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>