.st0{fill:#FFFFFF;}

Een zonnekindpop voor de prijs van een babyborn pop 

 December 29, 2018

By  Inge

Als poppenmaakster ben ik met handwerk bezig. Bijzonder werk. Maar mensen die een pop willen kopen kijken vaak als eerste naar het prijskaartje. Een zonnekindpop of andere handgemaakte pop zoals ik ze maak lijkt dan al snel belachelijk duur. Vaak krijg ik te horen dat mensen het zonde vinden van het geld, omdat kinderen nu eenmaal niet alleen naar een pop kijken, maar er ook echt mee spelen. En dat betekent dat de pop al snel een vlek hier of daar krijgt. Dat ze minder mooi is dan hoe ze was toen ik haar maakte.

Maar dat neemt niet weg dat ik als poppenmaakster vooral poppen maak omdat ik graag wil dat er met die poppen gespeeld wordt. Die vlekken horen er dus bij. Desondanks is een zonnekindpop een vorm van handwerk en dat betekent dat het aantal uren wat ik aan een pop werk groot is en de prijs daardoor nooit recht kan doen aan de tijd die het met kost.

Ik ben daarom opnieuw aan de slag gegaan om een ander patroon te ontwerpen. Een patroon dat zo in elkaar steekt dat ik de poppen sneller kan maken, terwijl ze wel nog steeds mooi zijn. Een patroon dus dat ervoor zorgt dat ik de poppen goedkoper kan maken zonder al teveel aanpassingen te doen aan het uiterlijk.

De eerlijkheid gebied me te zeggen dat het niet mogelijk bleek. Voor mij althans. Ik werk graag met zorg aan een pop, ik lever graag kwaliteit. Ik wil zorgen voor een mooi uiterlijk en een goede afwerking. Daar krijg ik van klanten ook vaak complimenten over. Dat betekent wel dat het maken van een pop veel tijd kost en dat ik kies voor materialen van hoge kwaliteit. En daar is de eindprijs naar.

Ik werk dus maar gewoon door op mijn eigen manier en blijf de kwaliteit leveren die ik graag lever. En zo maak ik jongenspoppen en meisjespoppen, poppen met kort haar dat geborsteld kan worden en poppen met lange haren die in staarten of vlechten kunnen. Poppen met een jurkje, een onderbroekje en schoentjes, of juist met stoere kleren. En ook deze poppen mogen dan op weg naar een kindje op mee te spelen…

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>