.st0{fill:#FFFFFF;}

Fellaini’s hoofd krijgt de juiste vormen 

 December 29, 2018

By  Inge

Op zijn tijd kan ik er erg van genieten om een heel standaard pop te maken, zoals ik er al honderd(en?) heb gemaakt ondertussen. Maar als er iemand met een speciale wens mailt, gaat mijn hart toch altijd net wat sneller kloppen. De uitdaging om iets aan te gaan wat nog niemand eerder deed, het zoeken naar de juiste vormen en de juiste materialen om het gewenste eindresultaat te bereiken en dan natuurlijk een geslaagd einde geven me erg veel plezier tijdens het maken. Ook als ik dan dingen tegen kom die even tegen zitten.

Zo kreeg ik kort geleden de vraag van iemand of ik de voetballer Marouane Fellaini als pop kon namaken. Omdat deze man duidelijke uiterlijke kenmerken heeft leek me dat dat wel moest lukken. Ik nam dus de opdracht én de uitdaging aan.

Op de foto hier zie je een van de eerste stappen van het proces, namelijk het vormen van het poppenhoofd. Fellaini’s hoofd deze keer.

Ik heb het hoofd wat smaller gemaakt dan ik voor een gewone pop doe, en de ogenlijn is een klein beetje hoger aangebracht. Zo zie je aan de pop als hij af is dat het om een volwassene gaat in plaats van om een kind. Verder heeft Fellaini een duidelijke neus. Die kan ik helaas niet duidelijk genoeg maken, maar ik kan hem in elk geval wel maken. En zonder kin zal een pop nooit op Fellaini kunnen lijken, dus hij heeft ook een kin gekregen.

De rest van de uiterlijke kenmerken komen later…

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>