.st0{fill:#FFFFFF;}

Innerlijk kind werk versterken door je kind te maken en te koesteren 

 March 15, 2021

By  Inge

Innerlijk kind werk wint aan bekendheid en populariteit. Bij innerlijk kind werk ga je terug naar gebeurtenissen uit je jeugd. Gebeurtenissen die je gevormd hebben op een zodanige manier dat ze optimaal leven op dit moment, in je volwassen leven, in de weg staan.

Je innerlijk kind – het kind van toen – de liefde, het begrip en de veiligheid bieden die het nodig had is een waardevolle en krachtige manier om je in het hier en nu geliefder, begrepen en veilig te voelen.

Voor veel mensen blijft dit werk enigszins abstract. Het kan dan heel fijn zijn om je innerlijk kind letterlijk vast te kunnen houden en liefde te kunnen geven, het te koesteren in je armen zodat je het veiligheid geeft. Dat kun je doen als je je innerlijk kind namaakt in de vorm van een pop.

Door voor natuurlijke materialen te kiezen en de uiterlijke kenmerken die jij als kind had, krijg je het gevoel dat je je innerlijk kind ook echt in je armen hebt en letterlijk de liefde kunt geven die je zelf tekort kwam. Dat kan heel helend werken.

Wanneer je het maken van de pop bovendien betrekt bij het proces, kan het je heel veel waardevolle inzichten opleveren. Het is een uitdaging, iets nieuws dat je doet. En bij nieuwe dingen kom je jezelf tegen. Compleet met de pijnstukken die je vanuit je kindertijd nog met je meedraagt. Door een dagboek bij te houden tegelijkertijd met het maken van je innerlijk kind pop, en op te schrijven welke gedachten er allemaal door je heen gaan, zul je zien dat je heel wat oud zeer helder krijgt en kunt ontrafelen.

Het maken van een pop kan zo een extra dimensie krijgen. Naast het poppen maken en een pop als resultaat hebben om te koesteren, wordt het ook een innerlijk groeiproces. Het werken met je handen en de zachte materialen helpen je om zelf innerlijk te verzachten met wat je daarin in jezelf tegen komt.

Durf je de uitdaging aan te gaan? In de online cursus poppen maken leer je stap voor stap hoe je een mooie pop kunt maken, een pop die jouw innerlijk kind waardig is. Klik op de afbeelding rechts voor meer informatie over de cursus.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>