.st0{fill:#FFFFFF;}

Jongenspop met rode haren, gemaakt van een pakket 

 December 29, 2018

By  Inge

Een poosje geleden kreeg ik een wat ongebruikelijke vraag van iemand. De dame in kwestie had van haar dochter een pakket gekregen om een pop te maken, maar ze zag er tegenop om de pop zelf te maken. Ze stelde daarom mij de vraag of ik de pop voor haar wilde maken.

Een bijzondere vraag, want ik werk altijd met mijn eigen materialen. En ik besefte me ook al snel weer waarom dat is. De huidtricot was van een veel mindere kwaliteit dan ik zelf zou kiezen en de stof was zelfs verkleurd.

Doordat de stof zo anders was, viel mijn patroon heel anders uit met als gevolg dat ik het hoofd voor de pop opnieuw moest maken omdat het een verkeerd formaat had. De stof zorgde ervoor dat het poppenlijf een stuk dikker werd dan meestal, zodat het hoofd in de maat die ik normaal maak er echt niet bij paste.

Het leverde dus nogal wat extra werk op. Een klein voordeeltje was dat de opdrachtgeefster zelf graag de kleren voor de pop wil maken, dus dat hoefde ik deze keer niet te doen.

De pop in kwestie werd een jongenspop, met wilde rode haren, guitige ogen en een brede glimlach. Zo te zien heeft hij er wel zin in om naar zijn poppenpapa te gaan om samen te spelen.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>