.st0{fill:#FFFFFF;}

Leuke dingen aan de muur maken een kinderkamer gezelliger 

 December 28, 2018

By  Inge

Om de kinderkamer van mijn dochtertje wat gezelliger te maken had ik een leuk idee. Ik wilde graag een trekpop maken voor aan de muur. En misschien raad je het al, ik had het plan opgevat om er een te maken in zonnekindpoppen stijl.
Hoewel ik bij de aanvang nog geen idee had hoe ik dit varkentje zou gaan wassen, was ik ervan overtuigd dat het wel goed zou komen. Vol enthousiasme ging ik aan de slag.
Toch bleek dit een iets lastiger opgave dan ik verwachtte…
Allereerst maakte ik een pop waarbij ik de armen en benen iets anders aanzette dan normaal. Zodat de pop haar armen en benen zijdelings omhoog kon doen, in plaats van van voor naar achter. (Jammer, ik heb de foto niet ge-upload, dus die komt wellicht later.)
Daarna ging ik iets aan de achterkant van de pop vastmaken zodat ze ook daadwerkelijk zou gaan bewegen als ik aan het touw zou trekken. Precies zoals het hoort bij een trekpop.
Maar deze trekpop deed helemaal niets zoals het hoort ;-) Nou ja, ze bewoog wel een beetje mee, maar toch echt te weinig naar mijn zin.
De ene na de andere aanpassing volgde, maar pop besloot niet mee te werken.
Langzaam maar zeker nam mijn enthousiasme af en uiteindelijk heb ik besloten er een gewone pop van te maken. Maar het plan voor de trekpop is er nog steeds. En op een dag zal hij er zijn. Maar voor nu ben ik het gepuzzel en gevogel even zat en wil ik weer “gewone” poppen maken :-)

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>