.st0{fill:#FFFFFF;}

Mijn dromen worden steeds groter :-) 

 December 29, 2018

By  Inge

Toen ik begon met poppen maken

Toen ik begon met poppen maken, was mijn doel vooral gericht op het maken van een mooie pop voor mijn dochtertje. Ik wilde een pop die aan al mijn wensen voldeed en ik wilde hem graag zelf maken. Als je immers de pop zelf maakt, geef je je kind niet alleen een pop, een stuk speelgoed, je geeft haar ook meteen een flinke portie liefde die in die pop verwerkt zit.

Het poppen maken was zo leuk dat ik er meer mee wilde

Toen ik eenmaal die eerste wens vervuld had, ontdekte ik dat ik helemaal nog niet klaar was met het poppen maken. Ik vond het zo een heerlijke bezigheid dat ik het graag wilde blijven doen.

Daarnaast zag ik hoe de pop een vaste plek kreeg in het spel van mijn dochtertje. En ik genoot daar intens van. Al snel drong tot mij door dat ik dit ook andere kinderen gunde. En ik besloot om poppen te gaan maken voor de verkoop.

Handen te kort

Maar al poppen makend kon ik niet anders dan de conclusie trekken dat mijn twee handen veel te weinig poppen kunnen maken om alle kinderen die ik het gun blij te maken met zo’n mooie pop.

Daarnaast kreeg ik steeds vaker vragen, vooral van moeders en oma’s die zelf een pop wilde maken. Een pop voor hun kind of kleinkind. En ik besefte dat dat nog veel mooier is dan wanneer ik een pop voor ze maak. Want iemand die zoveel van een kind houdt als de eigen moeder of oma, die kan er tijdens het maken ook de meeste liefde in verwerken. En ik denk dat dat ook een heel belangrijke eigenschap is van deze poppen.

Ik besloot daarom een cursus te gaan samenstellen, waarin ik al die mensen kon uitleggen hoe ze zelf zo’n pop kunnen maken. Die cursus is er ondertussen, en er zijn al heel wat vrouwen die daar dankbaar gebruik van maken.

Nog één stapje verder, want niet iedereen weet dat zonnekindpoppen bestaan

En weer kreeg ik een nieuw idee, een nieuwe wens. Ik krijg heel regelmatig mails van oma’s die zo blij zijn dat ze deze poppen ontdekt hebben zodat ze er een voor hun kleinkind kunnen maken. En tegelijk vinden ze het dan jammer dat ze niet wisten dat ze bestonden toen hun eigen kinderen nog klein waren.

Wat zou het fijn zijn als iedereen bij wie dit past in elk geval zou weten van het bestaan van deze poppen. Wat zou het heerlijk zijn als al die mensen op de een of andere manier een zonnekindpop in huis kunnen halen voor hun kind.

Maar daar is nog wel wat voor nodig. Daarvoor is het nodig dat er meer bekendheid voor de zonnekindpop komt. Zodat mensen weten dat ze bestaat. Zodat ze ervoor kunnen kiezen wanneer het bij ze past.

Als ik Superwoman was, dan zou ik heel de wereld rondvliegen en overal over deze poppen vertellen. En overal zou ik deze prachtige poppen aan alle mensen laten zien. Zodat ze ze kunnen bewonderen. En ik zou overal ter wereld zorgen dat mensen weten dat je zo’n pop heel goed zelf kan maken. En ik zou ze uitleggen hoe.

Wil jij me helpen?

Maar ik ben Superwoman niet. Ik kan het allemaal niet alleen doen. Daarom wil ik jou vragen of je me wilt helpen. Zodat we er samen voor kunnen zorgen dat de zonnekindpoppen in Nederland en in België meer bekendheid krijgen. Want ieder kind verdient toch zo’n mooie pop!

Wil je weten wat je hiervoor kunt doen?

Het is heel eenvoudig. Vertel de mensen die je kent over deze mooi poppen. Laat de poppen die je zelf hebt gemaakt zien aan anderen, of deel een pagina die je mooi vindt op deze website op facebook of andere social media.

Zullen we samen zorgen dat de zonnekindpoppen de wereld gaan veroveren? :-)

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>