.st0{fill:#FFFFFF;}

Mohair wol voor poppenharen van DollyMo garen voor zonnekindpop 

 December 29, 2018

By  Inge

DollyMo heeft speciale wol op de markt gebracht om poppenharen mee te maken. Dit pluizige wollige garen heeft erg veel weg van mohair wol, maar het is toch net even anders. De wol van DollyMo heeft namelijk een soort middendraad waar dan als het ware haren aan vast zitten die je kunt borstelen. Door dat borstelen kun je een lief en zacht poppenkapsel creëren.

De jongenspop die ik op dit moment maak, krijgt er haar van en ook de haren van de pop van het stressmannetje die ik ooit maakte kreeg zulke haren.

De eerste stap om deze haren te maken is het haken van een soort mutsje. Met een speciale techniek kun je de wol zo haken dat de losse haren niet teveel in het haakwerk komen, waardoor ze later goed uit te borstelen zijn.

Als het mutsje gehaakt is, is het vervolgens tijd om de haren uit te borstelen. Je kunt een beetje borstelen voor een lief zacht kapsel of je kunt wat meer borstelen voor een echte wilde bos met haar.

Deze techniek van haren maken zorgt voor een heerlijk zacht en kroelvriendelijk kapsel. En het is perfect voor een jongenspop, maar het kan natuurlijk ook voor een meisjespop met kort haar of als basis voor lang haar…

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>