.st0{fill:#FFFFFF;}

Na 9 maanden is het bijna zover ;) 

 October 9, 2019

By  Inge

Dat is een grapje natuurlijk. Bij een baby als deze komt er geen zwangerschap aan te pas.

Ik heb een stofje bij de pop gelegd, een stofje dat ik toevallig in de buurt had liggen. Maar wie me al wat langer volgt weet dat er waarschijnlijk toch heel andere kleertjes bij komen. De kleertjes en bijpassende kleuren worden me pas duidelijk als de pop zelf helemaal af is en als duidelijk is geworden wat voor uitstraling het beste bij de pop past. Of bij de klant die de pop wil adopteren. Want dat kan natuurlijk ook.

Ook de kleur voor het haar en de ogen van deze baby weet ik op dit moment nog niet. En wordt het een jongen of een meisje? Ook daar ben ik nog niet uit.

Wat dat betreft lijkt het proces van het poppen maken zoals ik dat doe toch wel een beetje op een zwangerschap. Ook al duurt het maken van een pop nooit 9 maanden. Ik weet nooit “wie” ik uiteindelijk in mijn armen zal hebben. Het ontstaat tijdens het werken en ik ben altijd weer verrast over het eindresultaat.

Maak je zelf ook poppen? En hoe gaat dat dan bij jou?

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>