.st0{fill:#FFFFFF;}

Na jaren is er eindelijk een patroon voor een babypop 

 December 29, 2018

By  Inge

Al kort nadat ik begon met poppenmaken, zo’n 7 jaar geleden ondertussen, wil ik graag een babypop maken. Ik vond wel een patroon, en ik maakte de pop ook, maar een echte baby was het niet. De armen en benen waren uit verhouding dun, de buik was wel lekker stevig, maar het bovenlijf juist weer niet en de beschrijving van de pop ging uit van vrij lange geborduurde haren. Ook al iets wat ik niet bij een babypop vond passen.

Zo nu en dan probeerde ik er een variatie op uit, maar tot een echt mooie babypop kwam het niet. Tot een paar maanden geleden.

Ik zag een bericht van een kennis die op zoek was naar een mooie zachte pop. En het moest een babypop zijn. Ik bood haar aan om samen te zoeken naar de ideale uitvoering van zo’n pop. Zij beschreef haar wensen en het spel van haar zoontje en ik onderzocht hoe een pop eruit zou moeten zien die aan die wensen voldeed.

Mijn (babypop-) dromen kwamen uit. Met haar aanwijzingen lukte het om een prachtige pop te maken die perfect paste bij de wensen die ze had voor haar zoontje.

Al snel kreeg ik van veel mensen vragen of ik het patroon ook zou delen. Ik had daar eerst mijn twijfels over, want ik had wat andere technieken gebruikt voor het maken van deze pop en het uitwerken van de werkbeschrijving zou daarom erg veel tijd kosten. De kosten van het patroon zouden daardoor vrij hoog worden. Niet reëel hoog vond ik.

Tot ik ineens de ingeving kreeg om de pop op een iets andere manier te maken. Ik ging met mijn ideeën aan de slag en ik paste het patroon aan. En toen het lukt besloot ik het toch uit te werken. Want zeg nou zelf, er is weinig leuker dan een kind te zien aankeutelen met een babypop. Dat gun ik iedereen.

Het patroon is daarom vanaf nu toch te koop en gewoon onderdeel van de cursus!

Hieronder zie je een video van de pop:

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>