.st0{fill:#FFFFFF;}

Ouderwets speelgoed is eigenlijk reuze hip 

 December 29, 2018

By  Inge

Ouderwets speelgoed, zoals lappen poppen en houten blokken zijn helemaal terug van weggeweest. En dat is niet voor niets. Dat heeft niet alleen met nostalgie te maken, het speelgoed geeft je kind ook de kans om op een andere manier te ontwikkelen.

Is het je weleens opgevallen hoe kinderen met blokken kunnen spelen en dat die blokken dan tijdens het spelen veranderen in vanalles? Het ene moment is het een bouwblok voor een huis, een volgend moment is het een auto en weer even later verandert zo’n blok ineens in een poppetje.

Er zijn steeds meer kinderen die deze vorm van fantasiespel niet meer kunnen toepassen. Eenvoudig omdat ze dit niet kunnen oefenen door het speelgoed waar ze dagelijks mee spelen. Dat is vaak te “af”. Het ziet er helemaal uit zoals iets er in het echt uitziet en laat daardoor geen ruimte over om de fantasie te oefenen en te ontwikkelen.

Maar het oefenen van die fantasie tijdens het spelen is eigenlijk gewoon een vorm van trainen en ontwikkelen van het brein. Het is de voorloper van het denkvermogen en het helpt voor het latere leven om probleemoplossend te leren denken.

Ouderwets is dus zo gek nog niet.

Ook zonnekindpoppen hebben zo een nostalgisch, zelfs een romantisch uiterlijk. Zij hebben deze zelfde kwaliteiten. Omdat de pop niet tot in detail lijkt op een echt kind, moet het kind er zelf met zijn fantasie dingen bij verzinnen tijdens het spelen.

Zonnekindpoppen en houten blokken lijken ouderwets, maar eigenlijk zijn ze van alle tijden en onmisbaar voor een goede ontwikkeling van het jonge kind.

Wat een zonnekindpop extra bijzonder maakt is dat ze met de hand gemaakt is en daardoor uniek is. Er zijn geen twee poppen hetzelfde.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>