.st0{fill:#FFFFFF;}

Poppenschoenen voor een stoere poppenmeid 

 December 29, 2018

By  Inge

Sommige poppen krijgen gehaakte schoenen, andere poppen vilten. Sommige poppen krijgen lage schoenen, andere poppen stevige laarsjes. Poppenschoenen zijn er in alle soorten en maten en zelfs bij een heel eenvoudig model kun je er nog wel iets speciaals van maken.

Zo kreeg zonnekindpop Lara stevige stappers van vilt, gemaakt van een eenvoudig patroon, maar wel versierd met een ster aan de zijkant.

Het is alweer even geleden dat ik Lara maakte, en dus ook deze schoenen. Ik vond ze helemaal passen bij de stoere en toch meisjesachtige pop die Lara werd. De laarsjes maken haar outfit met korte jurk in tuinbroekmodel helemaal compleet.

Poppenschoenen kun je op allerlei manieren en met allerlei materialen maken. Zelf vind ik het het mooist en prettigst om de schoenen van een pop die dient als speelgoed zo eenvoudig mogelijk te houden. Maar ook dan kun je nog eindeloos variëren. Zo kun je schoentjes haken, en elk model wat je maar bedenken kunt. Of je kunt kunt voor viltenschoentjes, slippers of ballerina’s kiezen. En die kun je dan als je wilt ook nog extra mooi maken door er een randje aan te haken, door er iets op te borduren of op te naaien.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>