.st0{fill:#FFFFFF;}

Poppenschoentjes om de garderobe compleet te maken 

 December 29, 2018

By  Inge

Als je een pop hebt gemaakt, dan wil je hem of haar natuurlijk ook mooi aankleden. Mooie poppenschoentjes horen erbij. Zo maak je je pop helemaal compleet.

Er zijn een heleboel mogelijkheden om schoentjes te maken voor je pop. Waar je uiteindelijk voor kiest is afhankelijk van je smaak, de leeftijd van het kind voor wie de pop bedoeld is en het materiaal waar je aan kunt komen.

Als je voor leer kiest, dan krijgt je pop al gauw een wat volwassener uiterlijk en je kunt dan ook een mooie veterschoen maken. Dit soort poppenschoentjes is wat minder geschikt voor een pop voor een jong kind, maar des te leuker voor een pop voor een wat ouder kind.

Je kunt ook vilten poppenschoentjes maken. Daarvoor kun je vilt in de winkel kopen of je kunt zelf schoentjes vilten van wol. Kies je voor het laatste, dan kun je prachtige kleuren maken en een wat dikkere stevigere kwaliteit vilt maken, zodat de schoentjes exclusief zijn en bovendien lang mee kunnen.

En als je graag breidt of haakt zijn er nog meer mogelijkheden. Je kunt dan zelfs voor speciale wol kiezen zodat je eerst de schoentjes haakt of breit en ze vervolgens in de wasmachine vervilt.

Kortom, poppenschoentjes zijn er in alle soorten en maten. Voor elke pop en voor elke leeftijd kun je een passende schoen bedenken, van slof tot ballerina.

In de cursus poppen maken worden een paar verschillende mogelijkheden behandeld, zodat je alles hebt wat je nodig hebt om je pop naar je zin te kleden. Als je toch andere wensen hebt, zijn de patroontjes prima te gebruiken als uitgangspunt om er zelf je persoonlijke versie van te maken.

Wil je ook graag zo’n mooie pop leren maken? Kijk dan op de cursuspagina.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>