.st0{fill:#FFFFFF;}

Rood voor de schoenen van pop 

 December 28, 2018

By  Inge

Na een paar dagen heel hard werken is de jongenspop waarmee ik bezig ben bijna klaar. Nou ja, beter gezegd, de pop zelf ís klaar. En hij heeft al een hippe onderbroek aan.

En vandaag ben ik met de rest van de kleren begonnen. Want om hem nou zo in zijn onderbroek naar zijn nieuwe vriendje te sturen, dat kan natuurlijk niet!

Ik had al wat stofjes bij elkaar gezocht, maar ik heb er toch weer het een en ander aan veranderd. Ik had een spijkerstofje voor een broek. Dat is er nog steeds. Sterker nog, de broek heeft hij al aan. Ik heb er een stoere broek van gemaakt met een flinke omslag aan de pijpen. En omdat de binnenkant van de stof wat lichter is dan de buitenkant, steekt dat leuk af. Het was weer eens een experiment. En deze keer dus een geslaagd experiment.
Verder had ik een blauw lapje klaar liggen met een autoprint erop. Heel erg leuk. Maar om de een of andere reden vond ik het toch niet helemaal passen. Nu heb ik de stof geknipt liggen om een rood-wit gestreept shirt te maken.

En een pop is natuurlijk niet af zonder schoenen. Maar wat voor schoenen moesten het worden? Bij een jongenspop mag dat best een beetje stoer zijn. Ik besloot daarom om hem vilten stapper te geven. Die had ik voor deze maat pop nog niet gemaakt, dus ik ben meteen aan de slag gegaan om er een goed patroontje van te maken.

Maar welke kleur moest dat toch worden, die schoenen? Na wat geneus in mijn doos met wilt hield ik vier kleuren over. Twee tinten blauw, omdat die vast goed zouden staan bij de spijkerbroek. Een kleur bruin, omdat dat nou eenmaal de kleur is van degelijke jongensschoenen en op de een of andere manier hoort dat er voor mij dan zo bij. En tenslotte rood.

Ik kwam er niet uit. En wat kun je dan beter doen dan een kleuter om raad vragen? Ik twijfelde tussen blauw en blauw en bruin… rood lag al lang aan de zijkant. En ik besloot mijn dochtertje te vragen welke kleur zij het mooist zou vinden. Rood! Was haar overtuigende antwoord. Hm, echt? Heb ik nog een keer of drie gevraagd. Maar ze was heel zeker van haar zaak en ik niet, dus ik heb de andere kleuren opzij gelegd en ben met rood aan de slag gegaan.

Nu weet ik dat ik dat vaker ga doen ;-) Nee, echt, die rode schoenen staan heel stoer én super vrolijk. Het kleurt mooi bij de stof voor het shirt en het steekt lekker af bij de broek waardoor pop net een beetje extra pit krijgt. Leuk!

Wat is het toch héérlijk, dat poppen maken :-)

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>