.st0{fill:#FFFFFF;}

Vulwol, meer dan gewoon wol 

 December 28, 2018

By  Inge

De wol die gebruikt wordt om de pop te vullen moet ontdaan zijn van onzuiverheden. Als er nog kleine stukjes stro of iets dergelijks tussen de wol zitten, dan kunnen die stukjes door de huidtricot heen steken.
Zelfs als deze stukjes klein zijn en niet direct te zien zijn, kan het gebeuren dat ze toch in zicht komen als de pop een keer gewassen wordt.
Ook moet de wol goed gewassen zijn. Als de wol onvoldoende gewassen is, heeft ze nog teveel de geur van het schaap bij zich en dat kan bij honden het jachtinstinct activeren. Dat zou tot gevolg kunnen hebben dat een hond de pop wil en er zelfs fel van wordt. Een situatie waarin je geen kind wilt brengen.
De wol wordt bovendien gekaard. Dat is niet van levensbelang, maar daar wordt de pop wel mooier van. De wol wordt er gelijkmatig door gekamd en aangeleverd en daardoor kan de poppenmaakster er kleine egale plukjes van nemen om de pop mooi te vullen.
Tja, vulwol, er komt toch nog wel wat bij kijken…

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>