.st0{fill:#FFFFFF;}

Welke huidtricot kies je het beste voor je pop? 

 December 28, 2018

By  Inge

Als je besluit zonnekindpoppen (of andere poppen) te gaan maken is een van de eerste vragen waar je tegenaan loopt: welke stof gebruik ik voor de huid? Er is speciale huidtricot op de markt die voor een erg mooi resultaat zorgt.

Van die huidtricot zijn een heleboel verschillende soorten. Een pop is meestal bedoeld om te spelen. En zeker een pop die met liefde gemaakt is, krijgt vaak een speciaal plekje in het hart van het kind. En in het spel. Dat betekent dat er vaak met de pop gespeeld wordt. Een goede kwaliteit van datgene wat aan de buitenkant van de pop zit en onvervangbaar is, is dus een must.

De huidtricot kun je daarom het beste van een stevige en wat dikkere kwaliteit kiezen. De Zwitserse tricot is wat mij betreft het best geschikt hiervoor. Deze zwitserse tricot heeft nog een bijkomend voordeel. De stof is biologische geproduceerd, dus ook met veel knuffelen krijgt je kindje hier geen residuen van vervelende stoffen mee binnen.

Deze tricot is in een heleboel verschillende kleuren leverbaar, dus wat voor pop je ook wilt maken, de kleur die je wilt is vast en zeker verkrijgbaar.

Heb je nog geen ervaring met poppen maken of wil je gewoon eens iets anders uitproberen? In de cursus poppen maken leer je er alles van.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>