.st0{fill:#FFFFFF;}

Wil je graag een zonnekindpop kopen? 

 December 29, 2018

By  Inge

Een zonnekindpop is een zachte pop die gemaakt is van natuurlijke materialen. De pop kan gemaakt worden met verschillende kleuren voor de ogen of voor het haar en de steeds andere kleding van de pop zorgt ervoor dat elke pop een heel eigen karakter heeft. Ook zijn er heel verschillende stijlen mogelijk voor bijvoorbeeld de vormgeving van het gezicht.

Ik maak poppen in alle soorten en maten, maar de meeste zijn de zonnekindpoppen van 30 en 40 cm. Dat is een fijne handzame maat voor alle leeftijden.

In mijn winkel kun je meer lezen over de verschillende poppen. Je vindt daar ook de poppen die ik al maakte en die je kant en klaar kunt kopen.

Naast “gewone” speelpoppen maakte ik ook een aantal bijzondere poppen, zoals Pippi Langkous, Juul (het Belgische stressmannetje) en een pop van de voetballer Marouane Fellaini. Deze bijzondere poppen zijn soms te maken tegen een gewone prijs, maar soms zijn ze ook veel bewerkelijker. Het kan namelijk betekenen dat ik voor zo’n pop een nieuw patroon moet maken, dat ik nieuwe technieken moet bedenken en dat ik op zoek moet naar materialen die ik normaal gesproken niet gebruik. Wanneer dat het geval is dan wordt een pop natuurlijk ook wat duurder dan de andere poppen.

Voor alle poppen die ik maak gebruik ik materialen van hoogwaardige kwaliteit, waar mogelijk met een biologische certificering en/of goedgekeurd voor gebruik bij speelgoed. Ik kies hiervoor omdat het de kwaliteit van de pop ten goede komt en omdat het een zo min mogelijke belasting is voor de wereld waar onze kinderen in opgroeien.

De voorraad in mijn winkel is wisselend. Soms is daar aardig wat op voorraad, maar soms ook niet. Wanneer het je niet lukt om via die winkel een bestelling te plaatsen, neem dan contact met me op via de contactpagina op deze website of via de Facebook pagina van het atelier. Het is ook altijd mogelijk om via een bankoverschrijving te betalen.

Soms maak ik ook poppen in opdracht van een klant, waarbij je als klant je persoonlijke wensen door kunt geven. Daar wil ik wel een opmerking bij plaatsen: Het poppen maken is voor mij een kunstzinnige bezigheid waarbij ik het allerliefst mijn creatieve ingevingen volg. Wanneer ik de vrijheid heb om me over te geven aan het creatieve proces dan komen mijn vaardigheden het beste tot hun recht. Mijn ervaring heeft me geleerd dat op die manier de mooiste dingen onder mijn handen ontstaan. Daarom vraag ik ook bij het werken in opdracht om enige mate van vrijheid.

Wanneer je in de winkel niets van je gading vindt en je je aangesproken voelt door mijn manier van werken, voel je dan vrij om contact met me op te nemen. Bedenk je daarbij wel dat de poppen met de hand gemaakt worden van hoogwaardige materialen en dat daar een bepaald prijskaartje bij hoort. Om teleurstelling te voorkomen kun je uitgaan van een basisprijs van € 95,- voor een pop van 30 cm met één eenvoudige set kleertjes.

Wanneer je liever zelf een pop maakt, dan helpt de cursus poppen maken je daarbij.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>