.st0{fill:#FFFFFF;}

Wordt het nu een jongetje… of toch een meisje…? 

 December 29, 2018

By  Inge

Met het druilerige winterweer van de laatste tijd is het poppen maken een heerlijke bezigheid. De poppen zijn dan mijn zonnetjes voor binnen. Deze keer ben ik aan een jongenspop begonnen, een met heel licht blonde haren. Maar toen ik hem eenmaal de haren op zette, wist ik dat het toch een meisje zou worden. Sommige poppen zijn al eigenwijs voordat ze af zijn.

Dit popje krijgt daarom nog wat extra haar en een paar mooie staartjes. Ik heb al een mooi stofje uitgezocht voor een jurkje voor haar en één van de schoentjes is al genaaid. Gewoon omdat ik graag wilde zien hoe deze kleuren haar zullen staan.

Nadat ik de tweede schoen ook gemaakt had ben ik verder gegaan met de haren. Ik heb er wat langere haren ingemaakt en die verwerkt tot lieve vlechten. En dan is het ineens wel heel duidelijk dat het een meisje is…

Als laatste heb ik er nog het jurkje bij gemaakt en toen kon ze in de winkel.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>