.st0{fill:#FFFFFF;}

Zonnekindpop met paarse kleertjes voor in de krokustijd 

 March 3, 2022

By  Inge

Nu de zon weer feller en vooral ook warmer wordt, schieten overal de krokussen uit de grond omhoog. Geel, wil, lila en paars, in alle kleuren.

Toen ik kleuterjuf was zong ik dan het liedje van de krokusjes in de klas:

Krokusbolletje, kom maar uit je holletje,
met je kleuren paars en geel, op een witte steel.

Nu ik geen klas heb om voor de zingen, zingt het liedje zichzelf in mijn hoofd terwijl ik langs de gekleurde velden loop. En ik geniet van de zon die mijn huid, mijn kleren en mijn humeur opwarmt.

Voor ik het in de gaten had liep ik de trap op naar mijn atelier, op zoek naar paarse stofjes voor een pop om een echts krokuspoppenfoto te maken in een krokusveld hier om de hoek.

Het werd een rokje met een broekje eronder, want voor alleen een rokje is het nog te koud. En een shirt met lange mouwen. Na wat speurwerk vond ik vilt in een lichtere kleur paars voor de schoenen en ik had zelfs paarse elastiekjes voor in haar haar. Het duurde niet lang voor de krokuspop klaar was en mijn zonnekindpop met paarse kleertjes klaar was voor een fotoshoot.

Samen met de pop, kind en oppaskind ging ik op weg naar het krokusveld om foto’s te maken. Het was een plaatje! Eenmaal terug thuis wilde ik de foto’s uploaden, maar toen ging het mis. Mijn computer herkent mijn camera niet meer en het uploaden van de foto’s lukt daardoor niet. Wat ontzettend jammer!

Ik heb daarom maar voor een andere foto gekozen bij dit artikel. Als het me binnenkort (hopelijk) toch lukt om de foto naar de computer te toveren, dan zet ik hier alsnog de goede foto bij.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>