.st0{fill:#FFFFFF;}

De ideale pop voor een 3-jarige 

 December 28, 2018

By  Inge

Als je kijkt naar de aanwijzingen die vanuit de antroposofie gegeven worden over welke pop het beste past bij deze leeftijd, valt de keuze op een knuffelpop. Een pop met een vast pakje aan.

Hoewel ik deze aanwijzingen heel bruikbaar vind als richtlijn, vind ik ook dat je vooral moet kijken of de keuze voor welke pop dan ook wel past bij het kind en bij de situatie.

Een knuffelpopje is makkelijk mee te nemen, overal heen.

Maar 3 jaar is ook wel de leeftijd dat alles wat groter is mooier gevonden wordt. En ook op deze leeftijd zijn er al heel wat kinderen die een pop met kleertjes die aan en uit kunnen véél interessanter vinden dan een pop met een vast pakje.

Het is daarom goed om je af te vragen of de standaard aanwijzingen ook wel passen bij jouw kind. Den je dat jouw 3-jarige dolgelukkig is met een knuffelpop, dan is dat het perfecte kado.

Maar als je 3-jarige pas echt in haar nopjes is als haar pop de kleren uit en weer aan kan, dan is een lijs of een babypop misschien een veel beter idee.

Met wat ik om me heen zie vind ik een babypop eigenlijk veel beter passen bij die leeftijd. Jonge kinderen willen niks liever dan verzorgen, de fase naspelen die ze net zelf ontgroeid zijn. Een babypop past daar goed bij.

Maar niet elke ouder wil voor elke leeftijdsfase een nieuwe pop aanschaffen. Als je liever kiest voor één pop die jarenlang mee kan dan vind ik de lijs daarvoor het meest geschikt. Die is er in een kleine en een grote versie. Lastige kledingstukken zoals schoenen kunnen dan wel beter nog even in de kast blijven.

Welke pop past het beste bij jouw 3-jarige (klein)kind?

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>