.st0{fill:#FFFFFF;}

De knooppop als voorloper van de zonnekindpop 

 December 28, 2018

By  Inge

Toen Rudolph Steiner ouders en opvoeders ging uitleggen wat er belangrijk is aan een pop en hoe die eruit moet zien, maakte hij eerst een knooppop als voorbeeld.

Door op een bepaalde manier een aantal knopen te maken in een zakdoek maakte hij zo onder andere een mensfiguur, een vogel en een konijn. En hij liet zien dat een knooppop al voldoende is als je een kind iets te spelen wilt geven.

De knooppop laat veel ruimte over aan de verbeelding om dingen in te vullen.

Ook voor het spelen van een tafelspel kun je op die manier heel eenvoudig een aantal popjes maken om een sprookje of een verhaal uit te spelen voor de kinderen. Of je dat nu thuis doet of in een kinderdagverblijf of schoolklas.

Een tafelspel is een toneelspel in het klein en het is elke keer weer een feest voor de kinderen om mee te maken.

Door gebruik te maken van knooppopjes hoef je niet elk verhaal helemaal in poppen uit te werken, maar kun je vrij eenvoudig toch de benodigde figuren maken.

Voor bijvoorbeeld De Bokjes Bruze kun je dan een doekje om je vinger knopen waardoor je vinger het bokje wordt en het doekje de kop met de oren. Ook op de seizoenstafel kun je zo eenvoudig figuren bij maken.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>