.st0{fill:#FFFFFF;}

Een zonnekindpop met een lekker luchtje 

 December 29, 2018

By  Inge

Traditioneel wordt een zonnekindpop met alleen wol gevuld. Maar je kunt haar natuurlijk ook met andere soorten materialen vullen. Zo zijn er poppenmaaksters die hun poppen met gierst of met zand vullen. Gedeeltelijk dan natuurlijk, want een poppenhoofd kun je niet mooi maken als je alleen maar gierst gebruikt. En een pop zou veel te zwaard worden als je hem helemaal vult met zand.

Poppen die met gierst of zand gevuld worden zijn overigens ook meer therapeutisch van aard en ik raad deze manier van poppen maken daarom niet aan voor “de gemiddelde pop”. Of beter gezegd: voor een kind dat geen (grote) ontwikkelingsproblemen heeft. En mocht dat laatste wel het geval zijn, raadpleeg dan altijd iemand met verstand van zaken voordat je een alternatief soort pop aanbiedt. Dus iemand die veel weet van poppen én van ontwikkelingsproblematiek. Een antroposofisch huisarts of consultatief arts kan je daar waarschijnlijk wel meer over vertellen.

Maar heb je er weleens aan gedacht dat je een zonnekindpop ook kunt vullen met andere dingen dan wol, zand of gierst? Gewoon omdat het lekker is?

Zo is het bijvoorbeeld erg lekker om een klein zakje met lavendel in je pop te verwerken. Het is dan niet zo dat de hele kamer naar lavendel gaat ruiken, maar als je aan de buik van de pop ruikt, dan ruik je het wel.

En dat is niet alleen lekker… het houdt ook de motten op afstand als er een poosje niet met de pop gespeeld wordt. Twee vliegen in één klap dus.

Probeer maar eens. Wij snuffelen graag aan de poppen hier, omdat ze zo’n lekker luchtje hebben. :-)

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>