.st0{fill:#FFFFFF;}

Een zonnekindpop van 30cm met twee setjes kleren 

 March 29, 2021

By  Inge

Terwijl ik afgelopen zomer wat rustiger aan deed met het poppen maken, is het de laatste maanden lekker druk in het atelier. Zo vertrok hier vorige week een zonnekindpop van 30 cm met blauwe ogen en blonde haren. Pop kreeg 2 setjes kleren mee en een cape in een mooie donkergroene ribfluweel.

Zoals altijd als ik een pop voor een klant in opdracht maak, was er ook deze keer overleg over de gewenste kleuren en stofjes voor de kleren. Op de foto zie je de laatste stap van dit proces. De pop heeft hier één van de setjes met kleren aan en onder haar liggen de beide mogelijke stoffen voor de cape. De klant mag beslissen welke stof het uiteindelijk wordt. En natuurlijk geef ik daar mijn advies bij, omdat de kleuren op de foto soms net anders overkomen dan in het echt.

Hier werd het de rechter stof. En deze pop kreeg ook schoenen in die kleur, zodat de verschillende onderdelen van de set mooi bij elkaar passen.

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>