.st0{fill:#FFFFFF;}

Hip speelgoed is uniek en biedt krachtige ontwikkelingsmogelijkheden 

 December 29, 2018

By  Inge

Langzaam maar zeker komt er een nieuwe trend op. Hip speelgoed is niet langer het meest bewerkte en gedetailleerde speelgoed, maar juist speelgoed waarbij terug gegaan wordt naar de basis. Het wordt gemaakt van natuurlijke materialen en de vormen zijn meer en meer organisch. Omdat het speelgoed niet al te gedetailleerd is, blijft er voor het kind veel ruimte over om zijn fantasie optimaal te gebruiken en te ontwikkelen.

Met mooi maar eenvoudig vormgegeven speelgoed doe je dus geen stap terug in de tijd naar ouderwets en achterhaald materiaal, integendeel. Ook als je met basismaterialen werkt kun je prachtig speelgoed maken zonder ofwel het milieu ofwel de ontwikkeling van je kind tekort te doen.

Hip speelgoed is niet alleen van natuurlijke materialen gemaakt en eenvoudig van vormgeving, het wordt ook met de hand gemaakt, waardoor elk item uniek is.

De pop op de foto is gevuld met wol, de huidstof is gemaakt van katoen, de haren zijn van echt geitenhaar en de ogen en mond zijn geborduurd met katoenen borduurgaren. Voor de kleur op de wangen is gebruik gemaakt van gekleurde bijenwas. Meer puur natuur kan bijna niet. Toch is aan deze pop duidelijk te zien dat ze niet ouderwets of uit de tijd is. Ze is zelfs juist heel modern. De technieken waarmee haar gezicht gevormd zijn, zijn slechts enkele jaren oud.

De natuurlijke materialen zorgen ervoor dat de pop lekker zacht en knuffelbaar is. Een liever speelkameraadje kun je haast niet bedenken. Op een écht vriendje of vriendinnetje na…

Inge schuurmans

Poppenmaakster

Al van jongs af aan heb ik een passie voor handwerken. Toen ik tijdens mijn opleiding om vrijeschool juf te worden een waldorfpop moest maken, wist ik meteen dat het niet bij die ene pop zou blijven.

Ondertussen reizen mijn poppen de hele wereld over en bovendien ontwerp ik patronen en maak ik cursussen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Gratis patroon knuffelpopje

Ben jij benieuwd of je poppen maken leuk vindt?

Of heb je al eerder een pop gemaakt en vind je het leuk om een nieuw patroon uit te proberen? 

Dan is dit mijn geschenk voor jou.

>